Doe de Verbetercheck Werkdruk

Iedereen die snel inzicht wil krijgen in arbo-oplossingen uit de arbocatalogus, kan de Verbetercheck invullen. De Verbetercheck leidt direct tot suggesties voor oplossingen die de catalogus te bieden heeft.

De Verbetercheck is een instrument voor zelfhulp. De check bestaat uit zeventien vragen, die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Elke vraag is gekoppeld aan een oplossing. Het invullen van de Verbetercheck leidt automatisch tot de oplossingen die van toepassing zijn op de eigen situatie.

Alleen voor vragen die met ‘nee’ worden beantwoord, komen aan het eind van de verbetercheck de oplossingen in beeld. Bij twijfel is het raadzaam toch voor ‘nee’ te kiezen, om te voorkomen dat een belangrijke oplossing wordt gemist. Kies voor n.v.t. bij vragen over situaties die op uw situatie niet van toepassing zijn.

Er zijn twee versies van de Verbetercheck:

De Verbetercheck voor werknemers is ook bruikbaar voor een heel team. Zie daarvoor de handleiding toepassen verbetercheck in een team en de bijbehorende presentatie over Werkdruk en werkplezier.