Batterijopladers

Tijdens en na het werk moet iedere werknemer kunnen herstellen, ofwel zijn batterij opladen. Uit onderzoek blijkt dat bij iedereen na een aantal uur werken minder productief is, meer fouten maakt en moe wordt. Dat is normaal. Door de batterij ‘s nachts en tussendoor op te laden stel je die negatieve effecten uit. Het is niet voor niets dat de wetgever heeft bepaald dat na maximaal 5,5 uur werk een werknemer minimaal 0,5 uur pauze moet nemen, waarbij hij los is van zijn werktaak.

Hieronder tips om de batterij op te laden of daar meer aandacht aan te geven.

  • Zorg voor een goede nachtrust, dat is de basis van je herstel.
  • Gebruik overdag de pauzes zoals ze bedoeld zijn. Het opladen van je energiebatterij.
  • Doe daarbij iets waarvan je merkt dat het je meer energie geeft. Voor de een is dat wandelen in de lunch, voor de andere gezellig samen met de collega’s pauzeren en voor weer een ander juist een moment voor zichzelf. Doe wat bij jou past!
  • Zorg dat je voor of na je werk ook voldoende momenten hebt voor het opladen van je batterij. Dat kan fysiek of juist mentaal. Sporten, yoga een boek lezen even niksen, sauna of een lekker lange douche. Doe daarbij wat bij jou past.
  • Doe je veel beeldschermwerk, kijk dan regelmatig naar buiten in de verte. Dat geeft je ogen een welkome afwisseling met inspannend dichtbij kijken.