Het Werkplezierspel

Het Werkplezierspel (€ 32,50) van Gerrickens, Verstege en van Duin.

Uit de productbeschrijving:

Het Werkplezier Spel is bedoeld om zicht te krijgen op wat bijdraagt en afbreuk doet aan het plezier in je werk, waarna je kunt bepalen of je daar als individu of als collega’s iets aan kan of wil doen.

Het spel bestaat uit 170 kaarten, verdeeld over drie groepen:

  1. Werkmotieven (algemeen en specifiek), zoals je nuttig voelen of een inspirerende leidinggevende.
  2. Prettig gedrag (van jezelf of van anderen), zoals interesse tonen in collega’s of het nakomen van afspraken.
  3. Onprettig gedrag (van jezelf of van anderen) zoals klagen of intimiderend gedrag.

Naast de kaarten bestaat het spel uit 60 fiches in zes kleuren. De auteurs hebben in totaal zes spelvormen beschreven. Het spel is geschikt voor individuele coaching, loopbaanplanning, teambuilding, trainings- en opleidingsgroepen en intervisie. 

Een leuk hulpmiddel

Recensie voor één van de 4 spelvormen: ‘Plezier in je huidige werk?’ Er zijn hierbij twee doelen beschreven: elkaars werkmotieven beter leren kennen en bespreken hoe je het plezier in je werk kunt houden of vergroten. Na anderhalf uur is de spelvorm uitgespeeld. De spelers zijn unaniem van mening dat het een leuk en bruikbaar hulpmiddel is om met elkaar in contact te komen over ieders werkmotieven. Het blijkt dat alle spelers kennis willen delen en openstaan voor nieuwe werkwijzen. Ze hebben dan ook meteen afspraken gemaakt over collegiale consultatie en een aantal energiegevende acquisitieacties.

De handleiding voor de spelvormen is begrijpelijk en nuttig en laat voldoende mogelijkheden open om zelf variaties te bedenken. Het spel kost € 33, – voor 170 kaartjes en 60 fiches.

Meer informatie

ISBN 97890-74123-204, 2008, doosje met 170 kaarten, spelregels voor zes spelvormen en 60 gekleurde fiches, prijs: € 32,95. Onder andere te bestellen bij managementbook.nl.