Werknemer

Werken bij een (zorg-)verzekeringsbedrijf is leuk en uitdagend, maar kan ook gezondheidsrisico’s opleveren. Als werknemer moet je in de dagelijkse praktijk van het werk vooral oppassen voor ongezonde werkdruk, ongewenst gedrag en RSI/CANS door beeldschermwerk.

Zelf je steentje bijdragen
Natuurlijk zijn je werkgever en je leidinggevende verplicht deze risico’s zo veel mogelijk weg te nemen of te beperken. Maar als werknemer moet je volgens de Arbowet ook je steentje bijdragen aan gezonde werkomstandigheden. Feitelijk betekent dit gewoon dat je je verantwoordelijkheid neemt, goed luistert naar je eigen lichaam en eventuele problemen tijdig aankaart.

De arbocatalogus helpt je verder
De arbocatalogus helpt je hierbij op weg. In de catalogus vind je nuchtere beschrijvingen van de risico’s, praktische oplossingen om daar zelf wat aan te doen en handige tips voor constructief overleg met je leidinggevende. Zo ben je verzekerd van gezond werk!
Er zijn twee praktische ingangen voor jou als werknemer:

  1. Wat is er aan de hand’. Hier kom je door een klik op de praktijksituatie die op jou van toepassing is direct bij passende oplossingen uit de catalogus.
  2. Individuele aanpak werkdruk: Hier kan je aan de hand van een 10-stappenplan gericht aan de slag met jouw werkdruk.