Spelen met Werkdruk

Spelen met Werkdruk van Maaike Hartjes (€ 35,- voor niet leden) wordt door ABVAKABO FNV op de markt gebracht.

Uit de productbeschrijving:
Vrijwel alle werknemers hebben te maken met werkdruk. Dat is helemaal niet erg, als het maar niet uit de hand loopt. En daarvoor heeft ABVAKABO FNV ‘Spelen met werkdruk’ ontwikkeld. Hiermee maak je werkdruk bespreekbaar en kun je veel ellende voorkomen.

Speel met je collega’s het spel en je zult meer te weten komen over werkdruk en de onderwerpen die daarbij een rol spelen. Waar wordt werkdruk bij jou op het werk door veroorzaakt of beïnvloed? Welke dilemma’s kom je tegen op je werk? Welke opvattingen zijn er? Wat kan jouw leidinggevende doen? Wat kun je zelf doen?

Het spel en het ‘Doe het zelfformulier’(pdf) zijn een methode om verbeteringen in het werk aan te brengen en daarmee werkdruk in de hand te houden. Het spel is een discussiespel. Door met elkaar te praten, vergroot je je kennis over werkdruk. In het spelregelboekje staan adviezen en extra informatie. Drie deskundigen speelden het spel. Wat vinden zij van het spel? Download de evaluatie (pdf).

Het spel bestaat uit een spelbord, zandloper, dobbelsteen, pion, spelkaarten, fiches en ‘Doe-het-zelf-formulieren’. ABVAKABO FNV Leden betalen € 25,- en niet-leden betalen € 35,-. (bestelformulier voor leden (pdf) en bestelformulier voor niet-leden (pdf).

Bijzonderheden
Bijzonder is dat er via ABVAKABO FNV speciaal opgeleide spelleiders te bestellen zijn om het spel te begeleiden. Dit zijn vrijwilligers. Teams kunnen hen tegen reis- en verblijfkosten inzetten.

Meer informatie
Lees het artikel PSA Spelen met Werkdruk (Arbo Magazine 9, 2009) van Huub Pennock.