Europese gemeenschappelijke verklaring over telewerken

De Europese sociale partners in de verzekeringssector hebben een gemeenschappelijke verklaring over Telewerken gepubliceerd. De gemeenschappelijke verklaring is hier te vinden. Lees hier de tekst in het Nederlands. joint declaration on telework NLMogelijkheden voor telewerk en andere werkvormen, zoals het ‘nieuwe werken’, maken van de verzekeringssector een aantrekkelijke sector om er te werken. Informatie- en communicatietechnologie biedt tegenwoordig tal van mogelijkheden voor mobiel en flexibel werken.

Telewerk heeft veel voordelen voor werkgevers en werknemers volgens de Europese sociale partners. Werkgevers kunnen profijt halen uit tevreden en gemotiveerde werknemers, terwijl werknemers voordeel hebben van flexibelere werktijden, geld en tijd besparen en minder stress hebben omdat ze minder hoeven te reizen. Telewerken kan beide partijen logistieke voordelen opleveren. Daarnaast helpt telewerken vervuiling verlagen door vermindering van het woon-werkverkeer. Dit heeft een positieve impact op het milieu en de samenleving. Telewerken vraagt een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid van de werknemer.

De Europese sociale partners in de verzekeringssector bestaan uit Insurance Europe, waarbij het Verbond van Verzekeraars is aangesloten, Amice (onderlingen), Bipar (tussenpersonen) en de Europese vakorganisatie Uni-Europa Finance.