Verzekeringsbranche maakt werk van gezond werken

Hoe ga je om met werkdruk? Net als iedere branche heeft ook de verzekeringsbranche met deze vraag te maken. Het Verbond helpt verzekeraars een antwoord te vinden, bijvoorbeeld met bijeenkomsten over het onderwerp. Reden voor Huub Pennock en Alex van de Wal het eerste exemplaar van hun boek ‘5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk’ uit te reiken aan algemeen directeur Richard Weurding.

Hoewel het boek bedoeld is ‘voor iedereen die wil weten wat je kan doen om succesvol met werkdruk en werkplezier aan de gang te gaan’, zijn ervaringen die Pennock en Van de Wal bij verzekeringsbedrijven hebben opgedaan een van de rode draden in het boek. Pennock: “We werken lang samen met de branche en zijn betrokken bij de ontwikkeling van de arbocatalogus voor het verzekeringsbedrijf, waarin werkdruk ook een van de onderwerpen is. We zijn dankbaar voor de samenwerking en hopen met dit boek veel nieuw leer- en werkplezier te kunnen bieden.”

Weurding belooft het boek met aandacht te gaan lezen. “Met veel plezier naar je werk gaan en goed omgaan met werkdruk is erg belangrijk, dat moeten we op alle mogelijke manieren ondersteunen. We geven het al veel aandacht en daar gaan we zeker mee door.”

Gezondverbond.nl nieuwe stijl
Het boek is niet het enige middel dat het Verbond hiervoor kan inzet. De website gezondverbond.nl – die al bestaat sinds 2009 – is namelijk in een geheel nieuw jasje gestoken. Op de website is de gehele arbocatalogus voor het verzekeringsbedrijf te vinden: van tips voor gezond werken bij beeldschermwerk, oplossingen tegen ongewenst gedrag tot het herkennen van signalen van overbelasting van medewerkers. En vooral: heel veel oplossingen voor een gezond en plezierig werken.