Aan de slag met (de week van de) werkstress

De week van de werkstress komt eraan. Vanaf 13 tot en met 17 november is het de week van de werkstress. Een mooie kans om de onderwerpen werkdruk en werkplezier binnen uw organisatie op de agenda te zetten. Wat gaat u binnen uw organisatie doen? We horen het heel graag! En, we geven u graag een aantal suggesties!

Doe een challenge!

Het ligt zo voor de hand om problemen aan te pakken. Stress? Dan wordt er vaak gekeken naar de oorzaak en de oplossing hiervoor. Het ligt minder voor de hand om stress aan te pakken door te gaan werken aan wat er al wel goed gaat. Dit werkt wel, want wat men aandacht geeft groeit! Wilt u het zelf uitproberen? Doe dan de challenge!

Laat u inspireren!

Wegens succes wordt de training: ‘Train-de-trainer:’ Van werkdruk naar werkplezier voor de derde keer aangeboden. In de training staat het aanpakken van ongezonde werkdruk en werkplezier vergroten centraal. U krijgt praktische handvatten om binnen uw organisatie direct aan de slag te gaan met werkdruk en werkplezier. De training wordt door vorige deelnemers gewaardeerd met een 8! De training vindt plaats op 6 februari. Meer informatie over de training en aanmelding vindt u hier.

Geef uw structurele aanpak van werkdruk een impuls!

Op www.gezondverbond.nl vindt u de Arbocatalogus van de verzekeringssector. Werkdruk is één van de thema’s uit de Arbocatalogus. Met de verbetercheck kunt u snel zien of er nog iets is dat u aan uw structurele aanpak toe kunt voegen.

Heeft u vragen of suggesties? U kunt contact opnemen arbo@verzekeraars.nl.